:). Wiem, podobno lepszy do smażenia jest już olej rzepakowy.. Wybieram to co tańsze niestety. Olej kokosowy czy jakiś inny są drogie. Ale poza tym, smażę często w takich torebeczkach beztłuszczowych a oliwą polewam na zimno później. Czyli lepiej używać oleju rzepakowego czy tej oliwy? musze wybrać mniejsze zło:)
[...] cheat day gdze jem slodycze naoije się coli itp reszta dni to owoce szczególnie banany z jogurtem naturalnym. Domowe obiady, bardzo często panierowany camembert smażony, do smażenia oliwa z oliwek extra virgin lub olej kokosowy , batoniki proteinowe 33% , jogurty naturalne , serki wiejskie wysokobiakkowe, chleb razowy orzechy, parówki 100% z [...]
[...] polecić olej z ryżu jako jeden z najzdrowszych i bezpiecznych olejów. Jego szczególną cechą jest temperatura dymienia 255 stopni dzięki czemu doskonale nadaje się do smażenia nie tracąc przy tym swoich dobrych właściwości. Jest także doskonały do sałatek. Neutralny smak i zapach pozwala podkreślić naturalne walory aromatyczne potraw. [...]
No ja właśnie dzisiaj drugi dzień na tej diecie, i jak narazie widać braki błonnika ;) Ale zobaczymy, może sie przyzwyczaje. Co do smazenia, smaże tylko jajecznice, panga jeśli bedzie to bede gotować. Wartość smalcu przesadzona, podalem na oko 5 g, wg wagi ok 1-2 gram ;) Co do treningów: Normalnie robiłem FBW 3 x tydzień, po nim ok godzine aerobów [...]
[...] zapisz co zjesz dzisiaj i daj tu jutro. Tyle że jeśli np. zjadłaś jajecznicę to piszesz: jajecznica z 3 jajek + kromka chleba białego + pół łyżeczki margaryny (do smażenia). Chodzi mi o to zebyś napisała dokładnie wszystko. Od tego trzeba zacząć, od ułożenia dobrej diety. Zabierasz się do tego od złej strony licząc na [...]
[...] podrobami. One w skłądzie nic dobrego nie mają, są mocno przetworzone. Masło roślinne wymień na 82%tł. Orzeszki ziemne wymień (tutaj art po które sięgać) http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html Mało warzyw, owoców, olej kokosowy warto kupić do smażenia, albo masło klarowane. Awokado jeśli lubisz.
w lnianym jest wiecej niz w oliwie, ale pytanie bylo jaki moze byc tani zamiennik zwyklego oleju bo do tej pory smazyl na nim. Oliwa do smazenia, Orzeszki polecilem zamiast masla. Ale ja nie jestem ekspertem. Pisze co wg. mnie jest zdrowsze i probuje odpowiadac. :)
Masło spożywaj na zimno. Chyba, że smażysz na klarowanym. Tradycyjne masło nie nadaje się do smażenia, ponieważ szybko ulega spaleniu. Wydziela się toksyczna akroleina.
O czym Wy piszecie ? Oliwa z oliwek to glownie tluszcze jednonienasycone, nadajace sie idealnie do smazenia.Tluszcze te nie utleniaja sie tak szybko dzieki czemu maja dluzsza trwalosc i odpornoscci na cieplo. Zas wlasnie tluszcze wieloniensaycone takie jak olej lniany, slonecznikowy , winogronowy , to glownie kwasy omega 6 i omega 3. Tluszcze te [...]
Wklej to tu. Albo najpierw popraw bo w 3 pierwszych posiłkach nie ma białka (15 g odzywki w 3 nie zwłatwia sprawy). Nadto wpisuj surowe produkty typu mięso z piersi kurczaka plus tłuszcz użyty do smażenia, a nie piers smazona.
[...] jest oliwa z oliwek. Szerzej na ten temat tutaj: http://www.apz.pl/poradnia.php?p=pormed&q=chouklkra&s=zapotrzebowanienatluszcze A wracajac do masła, oczywiście, że jajecznicę mozna smazyc na dowolnym tłuszczu chciałem jedynie zaznaczyc, ze jeżeli chodzi o masło w obróbce termicznej to nadaje się ono praktycznie tylko do smażenia jajek.
Mam pytanie do pana Szukaly dlaczego olej lniany ktory utlenia sie 350 razy bardziej niz smalec polecam pan do smazenia,zaznaczam ze mowie o oleju lnianym z nie obnizana iloscia o-3 ??? Ogolnie nalezy unikac oleji rafinowanych i twardych margaryn(najlepiej wogole ich unikac) smazyc na smalcu,sloninie,kokosowym,pam.Diete najlepiej uzpelniac oliwa z [...]
Nie po to wydales kase i kupiles z peirwszego tloczenia zeby teraz na niej smazyc :-) Do smazenia masz smalec, klarowane maslo lub olej rzepakowy. Oliwe dodawaj do surowek, warzyw, polewaj mieso, pij do posilku. Jak Ci pasuje.
[...] narobić kurczaka i już. Natomiast codzienne stołowanie się w barach na redukcji to ciężko widzę. Pomijając, że nie zdrowo to po co to wtedy wyliczać kalorie. Ile ma kalorii taki obiad? Przecież nie tyle co ktoś wpisał do tego kalkulatora. To zależy ile mięsa Ci dadzą, ile mąki do panierki, ile tłuszczu do smażenia, ile ryżu sypneła baba :) itp.
Masło extra, masło klarowane do smażenia, karkówka , boczek, jaja, troszkę śmietanki 30, golonka, żeberka, smalec gęsi, ziemniaki jako zródło węgli, kapusta kiszona, jeśli chodzi o cholesterol bym sie nie przejmował stosunek masz prawidłowy, organizm potrzebuje cholesterolu do prawidłowej produkcji hormonow. Polecam wbić w YT Robert scott bell [...]
dieta marna, dosc jalowa. dostales ode mnie wskazowke, co do ilosci bialka w diecie. masz go stanowczo za duzo. 180-200 max. wywal to wpc, nie jest Ci potrzebne i bialko zejdzie w dol. mam cicha nadzieje, ze ten lniany nie sluzy Ci do smazenia... bulka pszenna rowniez do eliminacji.
Olimpio jesli mogę wtrącić :smalec do smażenia ( kokosowy olej) jest jak najbardziej ok. Nie znam składu tych sprayow ale na pewno nie będą zrowsze od naturalnego smalcu czy oleju. Osobiście raczej dusze na teflonie niz smaże. Ale jeśli juz to wystarcza na dobrej patelni niewielka ilość smalcu lub oleju i jest ok. Jęsli ktoś nie buduje formy na [...]